S'acaben les vacances... però hem de ser positius! Tornarem a retrobar-nos amb amb amics i familiars que no hem vist durant l'estiu i podrem sorprendre'ls amb alguns dels plats que van guanyar el concurs de Dolç i Salat a la festa de fi de curs que vam fer al juny a l'escola.
Aquí us en passem les receptes començant per les dolces...
Tarte Tattin
6-8 pomes tallades en barquetes
50g de mantega o margarina
100-250g de sucre morè
canyella en pols
En una base disposem totes les pomes tallades en barquetes ben fines.
En un cassó al foc, barregem la mantega, el sucre i la canyella per fer el caramel i el tirem per sobre de les pomes.
Tapem amb una base de pasta de full rodona, recollint el sobrant cap a l'interior del motlle perquè no s'escapi per sobre i punxem tota la base amb una forquilla.
Ho posem al forn durant uns 20 minuts aproximadament a 200º. Veureu que surt tot daurat.
Mentre encara és calenta, li donem la volta sobre un plat més gran com si fos una truita, et voilà!... Tarte Tattin llesta!!.
Pastís de tres xocolates. Molt vistós, suau i boníssim. Aquí en teniu la recepta.
3 ous
140g formatge ratllat
200ml crema de llet
300g pernil dolç a daus
massa brisa
sal al gust
Folrem un motlle de quiche amb la massa brisa, la punxem amb una forquilla i l'escalfem al forn uns 10 minuts a 150º.
En un bol, batem els ous i hi afegim la resta d'ingredients per barrejar-ho tot amb una cullera. Aboquem la barreja sobre la massa brisa i ho coem al forn durant 20 minuts a 180º. Llest!
Pollastre arrebossat amb quicos i salsa BBQ. Cruixent, cruixent! Aquí en veureu la recepta.
Esperem que acabeu de passar un bon mes d'agost. Ens veiem aviat!