Hola famílies!
Ja tenim aquí els menús de maig de l’escola. Ja ha arribat el bon temps i comencem a pensar en aliments més frescos, batuts, sucs, fruites… Avui us deixem un llistat d’aliments de temporada d’aquest mes de maig perquè els incorporeu a les vostres cuines a partir d’aquest mes!
- Albercocs : ajuden a enfortir el sistema nerviós i fer créixer els ossos. Son ideals per als infants per es seves propietats antiinflamatòries, astringents i antioxidants.
- Nectarines: gran font de vitamina C, conté molta aigua. Perfecte per millorar el restrenyiment.
- Altres fruites de temporada son les maduixes, els alvocats, la pinya, la pera o el plàtan.
- Enciam: comença l’època de les amanides. L’enciam és una gran Font de vitamina A, C i E, i també conté molta aigua.
- Carbassó: una altra hortalissa molt hidratant per la gran quantitat d’aigua que conté. Molta vitamina C i B9.
- Pebrot verd: una gran font de vitamina C que poden incorporar cuit o també cru a les amanides.
- Mongeta tendra: Les podem fer al vapor, gratinades, acompanyades de ceba i pernil, hi há moltes maneres!
- Altres verdures son: les carxofes, l’api, els espinacs, els pèsols, cogombre, porro o remolatxa.
- Sardines: Gran Font de calci, ferro i vitamines del grup B.
- Llagostins: refrescants, els podem menjar tan freds com calents. En amanides, arrossos o sols!
També és important complementar els menús amb fruits secs com dàtils, figues seques, pipies de carbassa, orellanes d'albercoc o préssec.
Esperem que us sigui útil i que feu uns bons menús i àpats a casa!