Pati en Família

 


Què és el PATI en FAMÍLIA?

Consisteix en l'ús del jardí de l'escola per part de les famílies que actualment formen part d’aquesta (no és una activitat oberta al barri). L'objectiu de poder utilitzar el pati en aquest horari és oferir una alternativa de lleure als infants i les seves famílies dins d’un context segur i de proximitat, alhora que s'aprofita l'espai per crear espais de coneixença, diàleg i interacció entre els infants i les famílies.

 Condicions d'ús

  • ACCÉS: Les famílies podran accedir i marxar del Pati en Família en qualsevol moment dins la franja horària proposada (17 a 18 o 18,30), assegurant-se que la porta del jardí queda tancada. L'accés al pati en aquest horari es fara per la reixa d'entrada, no s'accedirà des de les classes.
  • RESPONSABILITAT: Els infants sempre han d'anar acompanyats per un adult, el qual n'és el responsable de la seva cura i de l'ús que els nens fan del jardí i del material
  • NORMATIVA: Per no entorpir el funcionalment habitual de l'escola cal que es respectin les mateixes normes que les educadores promouen a l'horari escolar: vetllar pel bon ús dels materials, la seguretat dels infants i l’ordre de les joguines; respectar les plantes i els arbres…
  • MENJAR: Al pati en família no es pot menjar, ja que la normativa de l’escola així ho especifica per evitar incidents amb possibles intoleràncies i al·lèrgies. Per berenar caldrà sortir al carrer.
  • COTXETS: Per evitar que els cotxets i cadiretes ocupin l’espai de joc, la sala de cotxets romandrà oberta, i hi podreu deixar el vostre cotxet fins a l’hora de marxar. Recomanem que els deixeu lligat, com ho recomana l’escola al dia a dia.
  • VEHICLES RODATS I PILOTES: L’ús de motos, bicicletes i altres vehicles rodats no és compatible amb el joc tranquil de molts infants, i per tant no s’utilitzaran vehicles amb rodes a l’estona del Pati en Família. Us agrairem que si el vostre fill/a té ganes de jugar-hi, sortiu al carrer. Així mateix, s’ha valorat que moltes pilotes també poden generar problemes d’espai; s’utilitzaran només les pilotes de l’escola
  • JOGUINES PRÒPIES: Les famílies que ho desitgin poden portar joguines pel sorral, sota la seva responsabilitat. 
  • GERMANS ACOMPANYANTS: Els espais i materials estan pensats per nens i nenes entre 0 i 3 anys. Per això els germans grans han d’adaptar-se al tipus de joc que es promou al Pati en Família. Recomanem que els germans acompanyants tinguin un màxim de 5 anys, ja que el tipus de joc serà semblant al dels infants de l’escola. En tot cas cal vetllar perquè l'activitat dels germans grans no entorpeixi el joc dels infants de 0-3 anys.



Des de l'AFA us animem a participar, cuidar i aprofitar aquest espai!

Ens veiem cada tarda!