Dia internacional dels drets dels nens



Bon dia famílies!!!

Aquest Diumenge dia 20 de novembre és el dia Universal dels drets dels infants, per això des de l'AFA volem recordar i reivindicar que les nenes i els nens són persones amb drets que cal preservar i garantir per part dels adults i de les institucions que en tenen cura.

I perquè se celebra el 20 de novembre???

L'ONU celebra aquest dia el 20 de novembre, en commemoració a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989.


És també un dia per reflexionar, reivindicar i recordar que, el benestar dels infants de tot el món i els seus drets com a la salut, l'educació, la protecció entre d'altres, estan sent vulnerats en moltes parts del món i no només a altres països, sinó que moltes vegades succeeix per desgràcia més a prop nostre del que ens pensem i del que ens agradaria.

Creiem que la lectura, la informació i el coneixement són elements claus perquè tots i totes des de ben petites podem conèixer els nostres drets.

Us adjuntem el següent enllaç on podreu trobar un llistat de contes relacionats amb els Drets dels infants, publicat per les biblioteques, i poder començar a explicar als nens quins són els drets que tenen, d'una manera amena i enriquidora.

ENLLAÇ LLISTAT LLIBRES

Però també és un dia per celebrar aquests drets i fer protagonistes als nostres infants.

Des de l'Ajuntament de Barcelona se celebra l'acte de commemoració del 30è aniversari de la CDI (convenció sobre els drets dels infants) que tindrà lloc el mateix dia 20 a la plaça de la Trinitat del Districte de Sant Andreu, a partir de les 17.15 h. L'acte comptarà amb una salutació institucional, una festa infantil amb espectacle del grup Xiula, actuació hip-hop de l'Associació Wak i xocolatada.

ACTIVITATS QUE ÉS DURAN A TERME A LA CIUTAT