Bon dia families!
Ja arriba l'època nadalenca, i l'ambient ja comença a fer oloreta de dolços i menjar.
Tots sabem que són dies de trobar-nos amb la família i d'àpats que duren hores, i arriba la gran pregunta ¿com ho fem per donar una dieta equilibrada i saludable als nens de la casa?
Desde l'AFA som conscients dels mals de caps que generen aquests tipus de preguntes, es per això que compartim 3 receptes dolces per els més menuts de la casa i també per els més grans.
Esperem que us vinguin de gust!
- GALETES DE CREMA DE CACAUET:
*180g de mantega de cacauet sense sucre
*200g de farina d'ametlles
*1 ou gran o substitutiu de l'ou
1. Posa el forn a prescalfar a 180 °C.
2. En un bol gran mescla tots els ingredients, fins a tenir una massa homogènia.
3. Folra la safata del forn amb un full de paper d'enfornar. Agafa porcions de la massa amb una cullera sopera i fes boletes amb les mans.
4. Col·loca les boles en la safata del forn. Amb una forquilla aixafa la bola i després pressiona de nou amb la forquilla en la direcció oposada. Així aconseguim la forma de galeta amb el dibuix entrecreuat.
5. Enforna durant 10 minuts o fins que vegis que estan daurades. Treu-les del forn i deixa-les en la safata fins que s'hagin refredat.
6. Gaudir amb tota la família!
- GALETES TOVES DE PLATAN I CIVADA:
* 3 plàtans madurs
* 180gr de flocs de civada
1. Aixafa els plàtans amb una forquilla per a aconseguir un puré suau.
2. Afegeix els flocs de civada i barreja'ls bé.
3. En una safata de forn coberta amb paper d'enfornar posa amb una cullera porcions de la massa i aixafa-les una mica per a donar forma de galeta. Com més fines siguin més cruixents estaran. Si prefereixes que quedin toves, fes-les més gruixudes.
4. Enforna durant uns 15 minuts a 180 graus.
5. Quan les galetes estiguin daurades treu-les del forn i espera que s'hagin refredat una mica abans de menjar-les
6. Gaudir amb tota la família!
- PASTÍS DE PASTANAGA:
*125g de pastanagues
*1 plàtan molt madur
*130g de farina de blat especial rebosteria
*1 cullereta i mitjana de pols d'enfornar (llevat químic)
*½ cullereta de canyella molta
* ¼ de cullereta de clau molt
*¼ de cullereta de nou moscada
*2 ous (grandària M) o substitutiu de l'ou.
*70 ml d'oli d'oliva verge extra
1. En un bol gran posa l'oli d'oliva i afegeix els ous, un a un, batent bé fins que quedi barrejat el primer abans d'afegir el segon.
2. Renta i ratlla les pastanagues. Tira-les al bol i remou bé fins a tenir una mescla homogènia.
3. Ara pica el plàtan amb una forquilla Afegeix-ho a la mescla i remou bé.
4. En un altre bol barreja tots els ingredients secs: la farina, el llevat, la canyella, la nou moscada, el clau molt. Remou bé fins que estiguin barrejats tots els ingredients.
5. Tira els ingredients secs a la mescla de l'oli i remou fins a tenir una crema homogènia.
6. Ara pots tirar la crema en un motlle de bescuit o en càpsules individuals de paper per a magdalenes.
7. Precalfa el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix i sense ventilador.
8. Fica els pastissos i enforna durant uns 25 minuts. Quan en punxar-los amb un "palito" o forquilla surt net és que ja estan fets.
9. Treu-los del forn i espera a que estiguin freds (cuidat! per dins mantenen la calor molt temps).
10. Gaudir amb tota la família!
- Menús EBM la Filadora de Desembre :